Bel ons Neem contact op

NIWO-kantoor nabij Rotterdam

Ons NIWO-kantoor in Schiedam, nabij Rotterdam, is uw adres voor alles omtrent NIWO. Bij Snikkers & Partners hebben wij door onze jarenlange ervaring binnen de transportsector veel expertise opgebouwd in het voeren van administraties voor transportondernemingen en de begeleiding van transportondernemers. Indien u een NIWO-vergunning wilt aanvragen, staan wij u graag bij.

Uitgebreide dienstverlening
Gespecialiseerd in de logistiek- en transportsector
Administratie van A tot Z

Wat doet ons NIWO-kantoor?

Ons erkende NIWO-kantoor is gespecialiseerd in het verlenen van diensten aan transportbedrijven die een NIWO-vergunning nodig hebben om hun activiteiten legaal uit te voeren. Een erkend NIWO-kantoor helpt transportbedrijven met het volledige aanvraagproces voor deze vergunning, wat onder meer inhoudt dat wij de financiële solvabiliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf aantonen. We verzorgen ook de benodigde documentatie, zoals de balans en winst- en verliesrekening, en stellen vaak een NOAB-samenstellingsverklaring op die de financiële staat van het bedrijf bevestigt. Daarnaast kan ons NIWO-kantoor adviseren over aanverwante zaken zoals compliance met de transportwetgeving en bedrijfsstrategieën voor duurzaam ondernemen binnen de transportsector.

Wat is een NIWO-vergunning?

Een NIWO-vergunning is een officiële transportvergunning die vereist is voor transportbedrijven die goederen vervoeren met voertuigen die een laadvermogen hebben van meer dan 500 kilogram. Deze transportvergunning wordt afgegeven door de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) en is noodzakelijk voor bedrijven die actief willen zijn in zowel nationaal als internationaal wegvervoer. Er is zowel een binnenlandse vergunning als een Eurovergunning, die zowel nationaal als internationaal geldig is. Vandaag de dag worden er echter geen binnenlandse NIWO-vergunningen meer uitgereikt. Wanneer u een nieuw NIWO-certificaat wilt aanvragen, gaat dit dus steeds om de internationale transportvergunning. Om een NIWO-certificering te verkrijgen, moet uw bedrijf voldoen aan diverse criteria, waaronder financiële solvabiliteit, betrouwbaarheid en vakbekwaamheid. Voor elk van deze voorwaarden moet u een verklaring of diploma kunnen neerleggen. Ook bij het behalen van deze NIWO-verklaringen kan ons NIWO-kantoor u helpen.

Hoe kunt u een NIWO-certificering aanvragen?

Een NIWO-certificaat aanvragen is een zorgvuldig proces. U moet diverse documenten en bewijsstukken indienen om aan te tonen dat uw transportbedrijf voldoet aan de gestelde eisen. Om te beginnen moet u een aanvraag indienen bij de NIWO. Bij deze aanvraag moet u financiële gegevens voorleggen die aantonen dat uw bedrijf voldoende solvabel is, zoals recente jaarrekeningen of een samenstellingsverklaring van een accountant. Daarnaast moet u bewijs leveren van de betrouwbaarheid van de bedrijfsleiding, wat doorgaans inhoudt dat er geen strafrechtelijke veroordelingen zijn. Ook moet u bij het aanvragen van een NIWO-certificaat aantonen dat de leidinggevenden vakbekwaam zijn, meestal door middel van diploma’s of certificaten op het gebied van transport en logistiek. Het is ook belangrijk om te laten zien dat uw bedrijf beschikt over een vestigingsplaats waar administratieve en operationele activiteiten kunnen plaatsvinden. Nadat alle vereiste documenten zijn ingediend en beoordeeld, zal de NIWO bepalen of uw bedrijf in aanmerking komt voor de transportvergunning. Ons erkende NIWO-kantoor ondersteunt u bij het verzamelen en indienen van de juiste documenten zodat u uw NIWO-certificering succesvol kunt aanvragen.

Hoe kunt u uw NIWO-vergunning verlengen?

Het is belangrijk om uw NIWO-vergunning tijdig te verlengen voor de continuïteit van uw transportactiviteiten. Voor het verlengen van uw NIWO-certificaat dient u in feite dezelfde stappen te volgen als bij het aanvragen. Let erop dat u recente documenten indient, zodat u aantoont dat uw bedrijf nog steeds aan de gestelde eisen op gebied van solvabiliteit, betrouwbaarheid en vakbekwaamheid voldoet. Hulp van ons erkende NIWO-kantoor kan hierbij zeer waardevol zijn, aangezien wij u kunnen begeleiden bij het verzamelen van de benodigde documentatie en ervoor kunnen zorgen dat de verlengingsaanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Benieuwd naar onze diensten? Neem dan nu contact op!

Bel ons nu: 010 - 437 03 60 Of bekijk hier alle diensten

Volledige dienstverlening omtrent internationaal transport

De werkzaamheden in de transportsector zijn tijdrovend. Als eigen rijder bent u constant onderweg. De administratie wordt dan vaak als laatste gedaan. Hetzelfde geldt als u leidinggeeft aan een onderneming met meerdere wagens en personeel. Er moet al veel worden geregeld en de boekhouding krijgt niet altijd de prioriteit. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen. Naast NIWO-vergunningen hebben wij alle kennis in huis voor een correcte financiële administratie. Wij zijn u van dienst bij uw:

  • Verklaring kredietwaardigheid
  • Btw in andere EU-lidstaten
  • Efficiënt gebruik van tankpassen en creditcards
  • Financiering van uw bedrijf
  • Paycheckcertificering en naleving cao
  • En meer!

Vertrouw op onze jarenlange ervaring met administratieve ondersteuning voor transportbedrijven en voorkom achterstallige boekhouding.

Maak vandaag nog uw afspraak

Een NIWO-certificering aanvragen is zeer gemakkelijk met de hulp van ons ervaren administratiekantoor uit Schiedam. Maak snel een afspraak bij ons kantoor en laat onze experts u bijstaan. Of u nu een nieuwe transportvergunning wilt aanvragen of uw bestaande NIWO-vergunning wilt laten verlengen, wij weten wel raad. Succesvol uw eigen transportbedrijf beginnen doet u met de hulp van ons ervaren NIWO-kantoor!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Snikkers & Partners B.V.